19 Temmuz 2012 Perşembe

İlk hastalığımız:El-ayak-ağız

Coxsackie virusunun neden oldugu ve su siralar cocuklar arasinda cok yaygin olan bu hastalik Yigitin de ilk hastaligi olarak kayda gecti:( ozellikle havuzdan ya da cocuklar arasi tukruk yoluyla bulasiyormus..
Biz de tam bir iki gunluk Uşak ve Assos turundan dönerken yolda yakalandik bu hastaliga..
Kuluçka süresi olan bir hastalik bu,şoyle ki;bundan 5gun once sevgili Nazlim ve onun dunyalar guzeli bebisi Alya ile bulustuk herseyden habersiz cok guzel bir gun gecirdik:))Yigit'e cok guzel bir dis hediyesi vermeye gelmislerdi birlikte ilk oyunlarinida oynamaya basladilar:))sonra aksam bir haber Alya ateslendi diye!!sonraki gunler anliyoruz ki Alyanin hastaligi bu..
Biz de bu haberi aldigimizda Assos'a dogru yoldayiz..Nazli ariyor ve neler yasadigini birbir anlatiyor bana,o kadar iyi tasfir ediyor ki,Yigit'in semptomlarini gorunce tamam diyip tehşisi hemen koyuyorum ama dr. a da goturmeden de edemiyoruz:)
Biz bir guzel Assos'a variyoruz ilk deniz maceramizi yasiyoruz ve gezimizi bitirip ertesi gun yola koyuluyoruz ki birden Yigit ateşleniyor hemde 39,4 u goruyor,o zaman biraz panikledik dogruya dogru..ilk once babasi gunes carpti diye cok ustelemiyor ama benim aklimda Nazli'nin anlattiklari,acaba mi diyorum!?! Cok yorucu ve uzun gelen bir yolun sonunda evimize varip hemen ates dusurme islemine basliyoruz.Ertesi gun dogru dr.a gidip bizde ogreniyoruz ki el-ayak-ağız hastalığı olmuşuz:(
Neyse bu sevimsiz hastalık hemen geçsin diyoruz butun bebekler için..çunku agız mukazasında cıkan aft benzeri yaralar bebeğinizin beslenmesini etkiliyor ve can yakıyor..
herkese şimdiden geçmiş olsun..
bu arda doktorumuz bu hastalıgın 3 gun ates yapıcagını ve 5-6 gunde de bebeğimizin normal beslenmesine dönucegini soyledi..  ilaç yok:(  viral hastalık oldugu için bol bol emicek..



2 yorum:

  1. :(((( ufff hiç kıyamam yaaaaa.... bu fotolarda bişi gorunmuyor dokuntulere dair, insallah boyledir dokuntuler, oyle mi??

    YanıtlaSil
  2. Burda çok gözükmüyor Nazlım ,şaşkın ve uzgün biraZ:( ama Alya'nın ki kadar çok değil şimdilik..belli birkaç bolgesinde fazla..bence onu en çok rahatsız eden agzının içi:(( Allahtan uyurken emmeye beşladı..Alya nasıl oldu?!?toplamıştır işallah..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...